PINE POLLEN ( Grenenpollen )

pine pollen website

Pine pollen ook wel grenenpollen genaamd zijn voornamelijk afkomstig van naaldbomen waarvan ook de naalden, de bast en het vet worden gebruikt voor gezondheidsdoeleinden. Pine pollen zijn op dit vlak echter superieur aan alle andere producten en dit zowel wat kwaliteit als effectiviteit betreft. In het oude China werden ze niet voor niets de ‘Eeuwige jeugd’ genoemd.

Pine Pollen is de perfecte basis voor elite voeding. Een goed elixer / tinctuur bevat meer dan 200 bioactieve voedingsstoffen, vitaminen en mineralen die de lichamelijke en geestelijke gezondheid boosten. Pine Pollen is al meer dan 2000 jaar een bestanddeel  in de Chinese en Koreaanse geneeskunde waarvan is aangetoond dat het energie herstelt, tekenen van veroudering tegengaat, vermoeidheid bestrijd, en een sterk immuunsysteem opbouwt. Pine pollen worden in China ook wel “de bron van de eeuwige jeugd” genoemd.

Pine pollen hebben hun heilzame kracht hoofdzakelijk te danken aan hun hoge concentratie aan het mannelijke hormoon testosteron. Dit hormoon is erg belangrijk voor zowel onze lichamelijke als geestelijke gezondheid. In de allereerste plaats omdat onze dagelijkse voeding barst van het vrouwelijke hormoon oestrogeen en fyto-oestrogeen waardoor onze hormoonhuishouding ernstig uit evenwicht geraakt. Ook de milieuvervuiling door plastic draagt hierbij aan. In ons drinkwater zitten microresten van de plastic maar ook van medicijnen waaronder de anticonceptie. Al deze factoren dragen aan bij het verstoren van hormonale balans. Zelfs jongen meisjes hebben hier al vroeg last van. De BPA gedraagt zich in het lichaam ook als hormoon oestrogeen en de overconsumptie van soja verhoogd de oestrogeen waarden in het lichaam. Verlaagde testosteron gehalte komt vaak in de jaren van de menopauze wat een verklaring kan zijn voor verlaagde libido en “midlife crisis”.

De belangrijkste gevolgen van een verstoorde hormonenbalans zijn:

Plotselinge gewichtstoename

Haaruitval

Nachtelijk zweten

Premenstruele problemen

Opvliegers

Concentratieproblemen

Angst en depressie

Prikkelbaarheid

Lethargie en stemmingswisselingen

Een te laag testosterongehalte brengt je cholesterol uit evenwicht, versneld je verouderingsproces, zorgt voor beschadiging van de bindweefsels en botten, verstoort de bloedsuikerspiegel, veroorzaakt vermoeidheid door een gebrek aan energie, concentratiestoornissen, overgewicht en prostaatproblemen.

Pine pollen zijn een natuurlijke bron van het mannelijk hormoon testosteron en dus een uitstekend middel om al deze symptomen te voorkomen of te behandelen.

Pine pollen bevatten phenylalanine welke wordt in verband gebracht met de neurotransmitters in de hersenen. Deze stof heeft invloed op dopaminelevels en is een L-Dopa precursor. Dopamine wordt gebruikt voor vrouwen die geen orgasme kunnen ervaren.

Pine pollen bevatten stof arginine, welke een gunstige invloed heeft op de potentie bij zowel vrouwen als mannen en verhoogd tevens de aanmaak van groeihormonen.

De vele gezondheidsvoordelen van Pine pollen zijn o.a.:

Sterk anti-oxidanten, verhogen de aanmaak van Glutathion

Verzachten de symptomen van luchtwegaandoeningen en griep

Vertragen het verouderingsproces

Ondersteunen het collageenaanmaak voor stralende, fluweelzachte huid zonder rimpels

Verlichting bij huidirritaties en huidaandoeningen zoals eczeem, acne en psoriasis

Verlichten gewrichtspijnen bij reuma, artrose en artritis

Brengen metabolisme en stofwisseling in balans, ondersteunen bij het afvallen

Detoxen het lichaam, stimuleren lever en  regelen galafscheiding

Balanceren hormoon- en bloedsuikerspiegel en cholesterol

Versterken de natuurlijke weerstand

Verbeteren de concentratie en zorgen voor extra energie, vitaliteit en uithoudingsvermogen

Verhogen het libido

Pine pollen zijn rijk aan:

Vitamine A, B (caroteen), B1, B2, B3, B6 en foliumzuur, vitamine D  en Vitamine E, onmisbare mineralen zoals calcium, koper, mangaan, magnesium, molybdeen, fosfor, kalium, selenium, silicium, natrium en zink, daarnaast bevat het ook vetzuren, vezels, aminozuren (meer dan 20), enzymen, co-enzymen, enkel- en meervoudige suikers en het enzym superoxide dismutase en acht essentiële aminozuren waardoor ze een complete proteïne vormen.

Pinepollen kunnen perfect gebruikt worden als een tinctuur wat enorm potent als deze verkregen is dmv een dubbel extractie methode of nog sterker als spagyriek elixer wat enorm potent is en een van de beste manieren om een holistisch en sterk extract te maken.

voor meer info kunt u het contact form invullen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s