– Ontdek Irish Moss Zeewier –

Irish Moss Zeewier is misschien iets nieuws voor u, en als dat zo is, hebben we een uitgebreid overzicht van wat u moet weten over deze geweldige zeegroente die steeds meer grip krijgt. Wandel met ons mee door de zeewierboerderij terwijl we dichterbij kijken naar wat in de volksmond Sea Moss door velen wordt genoemd, of Irish Moss Seaweed door anderen.

 

Wat is Irish Moss Seaweed?

Irish Moss Zeewier, ook wel Sea Moss genoemd, is een zeewier waarvan algemeen bekend is dat het overvloedig groeit in de rotsachtige wateren van de Atlantische en Stille Oceaan. Maar wist je dat het ook bekend is om te groeien in andere gastvrije wateren over de hele wereld?

Irish Moss Seaweed, de geweldige alkalizer  is bij sommige mensen ook bekend als Chondrus Crispus, Gracilaria, Kappaphycus Alvarezii of zelfs Eucheuma Cottonii. Het was een algemene naam geworden die in de loop der jaren op een reeks zeewiersoorten was toegepast, bijna uitwisselbaar in verschillende regio’s.

Om te zeggen dat Chondrus Crispus hetzelfde is als Eucheuma Cottonii is niet correct.

Er zijn verschillen tussen de soorten. Maar zoals veel dingen in het leven, hebben mensen ze gewoonlijk bij de namen genoemd die ze hebben, mogelijk omdat ze dat door de jaren heen van anderen hebben gehoord.

Dit is een deel van de schoonheid van verschillende culturen en talen, en mogelijk een beetje miscommunicatie die onbedoeld voor de goede orde is weggegooid.

Een beetje zoals het verschil tussen vertaling en transliteratie. Dit kan voor begrijpelijke verwarring zorgen bij het bekijken van de vele verschillende soorten zeewier die op de markt verkrijgbaar zijn.

Het verhaal achter Irish Moss Seaweed als voedselbron

Irish Moss zoals we het nu kennen, verschilt niet van wat het was in de dagen van de Ierse aardappel hongersnood in de jaren 1840. Het enige dat is veranderd, is hoe we er vandaag naar lijken te kijken.

Tijdens de hongersnood daalde de Ierse bevolking dramatisch, met als zwaarste jaar 1847.

Er wordt aangenomen dat dit allemaal is ontstaan ​​als gevolg van de meest invloedrijke aardappelziekte in de Europese geschiedenis. Tijdens deze moeilijke tijden wendden velen zich tot de zee als voedingsbron, met name Irish Moss Seaweed.

Tegenwoordig komt dit geweldige zeewier in een nieuw licht als superfood.

Na de hongersnood, veel verguisd als boerenvoedsel, verloor het de mantel die het ooit had van het ondersteunen van degenen die erop vertrouwden.

Gelukkig wordt zeewier in recentere tijden beschouwd als een rijke voedingsbron, en het kan de sleutel zijn tot het oplossen van het hongerprobleem op wereldwijde schaal .

Zeewier als ecologisch duurzaam volwaardig voedsel

We hebben ervoor gekozen om te werken met boeren die zorgvuldig specifieke soorten zeewier telen en oogsten, die een volwaardig voedsel zijn. Onderzoek heeft aangetoond dat de toegenomen teelt en oogst van zeewier in delen van de wereld heeft bijgedragen aan het verbeteren van de gezondheid van de oceanen in onder meer:

 • Vietnam
 • Indonesië
 • India
 • Korea
 • China
 • Zanzibar
 • De Caraïben
 • De Filipijnen
 • Brazilië en
 • Australië

Het indrukwekkende is dat veel zeewieren zo kunnen worden gekweekt dat ze meer teruggeven aan het milieu dan dat ze wegnemen.

Als je op ons lijkt, is het belangrijk om keuzes te maken waarvan je weet dat ze anderen en de planeet ten goede komen.

Daarom hebben we zoveel moeite gedaan om de beste kwaliteit en nog steeds betaalbaar Iers moszeewier te vinden.

U kunt er echter voor kiezen om in plaats daarvan ander zeewier te kopen, en dat is goed, dus we hebben enkele tips die u kunnen helpen bij het vinden van het juiste Ierse moszeewier . Een product dat zowel een eerlijk product is als van hoge kwaliteit.

Bij verantwoord telen en oogsten zijn er merkbare verbeteringen geweest in de reductie van kooldioxide (CO2) en zuurgraad (pH), en wordt zuurstof (O2) teruggevoerd naar het water.

Dit heeft bijgedragen aan het verbeteren van de leefomstandigheden voor ander zeeleven en de planeet als geheel. Ocean Dead Zones hoeven geen permanent kenmerk op onze planeet te zijn.

Irish Moss Seaweed Responsible Farming - www.detoxandcure.com - luchtfoto van zeewierboerderijen in ondiep helder water met kleine boten die erover drijven

Waarom is Detox and Cure’s Seaweed Wildcrafted niet?

Hoewel er veel geroezemoes is rond wildbewerkend zeewier, zijn we geen voorstander van deze benadering om zeewier van welke soort dan ook te oogsten.

De zorgvuldig uitgebalanceerde natuurlijke omgeving waar deze zeewieren vrij wild van worden gemaakt, is vaak afhankelijk van hun aanwezigheid om de zaken onder controle te houden.

In vergelijking met verantwoorde kweek is het volume zeewier dat op commerciële schaal in het wild wordt geproduceerd, schokkend. Het trieste is dat het zeewier dat is weggehaald van de plek waar het is verzameld, niet is vervangen.

Vaker wel dan niet wordt er niets gedaan om de zeewierpopulatie te herstellen, of om de vermindering van de voedselvoorziening voor het zeeleven in het gebied te compenseren , of om hun verloren leefgebied te herstellen.

We willen niet verantwoordelijk zijn voor het verstoren van die van nature samengaande ecosystemen.

We moedigen u liever aan om uw eigen onderzoek te doen, en als u hetzelfde voelt als wij, steun dan in plaats daarvan de verantwoorde kweek van zeewier.

Maar ik heb nog nooit van Wildcrafting gehoord, wat is het?

Wildcrafting is een romantische ideologie en het had een doel voordat we de opkomst van voedselproductie op een wereldwijde commerciële schaal begonnen te zien.

Wildcrafting staat ook bekend als foerageren. Op kleinere schaal, waar individuen wild knutselen of voor zichzelf foerageren, is de impact lager.

Maar er is nog steeds een impact, daarom worden veel mariene parken, kustreservaten en biosferen beschermd. Alles op deze plaatsen speelt een rol bij het in stand houden van het leven.

Sommige zeewier die in het wild is vervaardigd, wordt weggehaald van rotsachtige kusten en riffen die ervan afhankelijk zijn dat het er is om de structuur van die omgeving op zijn plaats te houden. Het is ook een belangrijk onderdeel van de voedselvoorziening en de leefomgeving waarin micro-organismen leven.

We snappen dat het leuk is om het idee van het voedsel dat je consumeert zo natuurlijk mogelijk te omarmen. En het idee dat het vers wordt opgehaald van een ongerept strand, kan je een warm en wazig gevoel geven, maar tegen welke prijs?

In plaats daarvan is de benadering die verantwoordelijke boeren volgen, om de soorten zeewier die van nature groeien in de wateren die ze doen, tot bloei te laten komen.

Technieken zoals die in de Gele Zee in China hebben ertoe bijgedragen dat de kwaliteit van het water zodanig is verbeterd dat schaaldieren weer in overvloed hebben kunnen groeien. Toch zijn de vervuilingsniveaus zo ver naar het noorden in de wateren voor de kust van Vietnam nog steeds zorgwekkend voor velen.

Het terugkerende zeeleven is een goed teken en het is een gegeven dat meer zeewier veel beter is voor de planeet dan minder zeewier. Dit zijn tenslotte de bossen van de oceaan.

Zou u, gezien de keuze, liever hebben dat uw zeewier afkomstig is van een plaats zoals die in de onderstaande afbeelding? Of van een zeewierboerderij die wordt gerund door verantwoordelijke operators die geven om de wereld die ze verlaten voor de volgende generatie?

Irish Moss Seaweed Responsible Farming - www.detoxandcure.com - gespleten weergave van een rood en crème geschilderd Vietnamees houten schip dat in helder water drijft met het rif eronder omgeven door veelkleurige vissen

Is Irish Moss Seaweed Carrageenan?

Het korte antwoord is ‘nee’.

Helaas lijkt dit zeewier verstrikt te zijn geraakt in het kruisvuur van de ‘ Is Carrageenan slecht voor je? ‘discussie over de afgelopen jaren.

Zeggen dat Irish Moss Seaweed Carrageenan is, is hetzelfde als zeggen dat kokosnoten gehydrogeneerde oliën zijn. Dit is gewoon niet het geval.

Chondrus Crispus is in het verleden echter gebruikt als een bron van Carrageen. Eucheuma Cottonii wordt sinds enige tijd gebruikt om Carrageenan op commerciële schaal te extraheren.

Om hier glashelder over te zijn, is Irish Moss Seaweed geen Carrageen.

Het werd in het verleden gebruikt om Carrageenan te extraheren, maar volgens fabrikanten zijn er tegenwoordig gunstiger soorten zeewier voor Carrageenan.

Het zeewier dat speciaal voor Carrageenan op commerciële schaal wordt geoogst, omvat:

Hoewel de meest waardevolle bronnen van Carrageen-productie te vinden zijn in:

Dit zijn heel andere soorten dan Chondrus Crispus , Gracilaria en Eucheuma Cottonii  , beter bekend als Irish Moss of Sea Moss.

Hoe kan ik elke dag zeewier eten - www.detoxandcure.com

Chondrus Crispus – groeit in koeler water Wat zijn de gezondheidsvoordelen van Irish Moss Seaweed - www.detoxandcure.com

 Eucheuma Cottonii – groeit in warmere wateren

Vaak wordt Mastocarpus stellatus tijdens het oogsten   verzameld met Chondrus Crispus en verkocht onder de naam ‘Carrageen’, een Iers verkleinwoord van ‘rock’. Deze soort is ook heel anders dan het commercieel verfijnde product Carrageenan.

Naarmate de  catalogisering van zeewiersoorten beter wordt en er meer onderzoek wordt gedaan op het gebied van zeegroenten , verbetert ook ons ​​collectieve begrip.

Dit heeft een letterlijke vertakking van soorten in nieuwere soorten en geslacht in verschillende soorten gezien.

Met de hercategorisering van de zeewierwereld zoals we die kennen, worden de metaforische wateren steeds helderder (zo lijkt het).

Dus hoewel Irish Moss Seaweed door de jaren heen ‘Carrageen’ wordt genoemd, is het niet Carrageenan. Carrageenan wordt geïsoleerd en vervaardigd uit zeewier en verkocht als poeder. Het is geen nutriëntrijk volwaardig voedsel.

Hoe bereid je Irish Moss Seaweed voor?

Als een zeer veelzijdig product kan dit zeewier gemakkelijk in elke keuken worden bereid voordat het wordt toegevoegd aan een assortiment of recepten, zelfs veganistische gepocheerde eieren!

Wat het voor smoothies doet, is gewoon geweldig. Zijn smoothies gezond ? Met Irish Moss eraan toegevoegd, zijn ze meer dan gezond!

Een van onze andere favorieten om dit zeewier aan toe te voegen, is de Red Velvet Cake die we thuis maken, wat geweldig is voor iedereen die op zoek is naar een cake die is:

 • Rauw
 • Suikervrij
 • Zuivel vrij
 • Glutenvrij en
 • Veganistisch

Ik weet dat het raar klinkt, zeewier in een cake doet, maar als geheel voedsel is dit een geweldige verdikkingsmiddel voor het recept en het is een overvloedige bron van vitamines, mineralen en collageen . Het past ook heel goed in onze Vegan Chocolate Avocado Mousse .

Het heeft een neutrale kleur wanneer het opnieuw wordt gehydrateerd en bereid tot een gel of pasta. Je moet proeven hoe onze Mint Panna Cotta eruit komt te zien!

Maar hoe zit het met de geur? Is het niet scherp? Als het goed is gewassen en geweekt, heeft dit zeewier vrijwel geen smaak. Zeker niets op afstand vis of zout, dat is wat veel mensen aannemen wanneer ze voor het eerst leren over het gebruik van zeewier in hun voedsel.

Dat gezegd hebbende, als je ultragevoelig bent voor smaak en geur, zullen de natuurlijke variaties die je tegenkomt met elk zeewier mogelijk betekenen dat je op een bepaald moment iets ruikt of proeft.

Irish Moss Gel maken

Als rauw voedsel is dit zo eenvoudig te maken. We hebben een routine die we volgen die we gebruiken om de trillingswaarden van ons zeewier zo intact mogelijk te houden. Door deze eenvoudige stappen te volgen, kunt u binnen een paar dagen een verse partij rauwe Irish Moss-gel hebben .

Deze kan in de koelkast worden bewaard en in een breed scala aan voedingsmiddelen worden gebruikt. Om de veelvoorkomende problemen die we van mensen horen te voorkomen, hebben we een reeks artikelen samengesteld waarin onder meer wordt overwogen:

 • Correct wassen van uw Irish Moss Seaweed
 • Je zeewier weken
 • Het juiste volume mengen en lang genoeg, en
 • Geschikte opslag

Irish Moss Gel gebruiken in voedingsmiddelen

Om dingen zo dicht mogelijk bij rauw te houden, vooral bij het gebruik van deze gel, zijn er een paar dingen waar dit heel goed in werkt.

Een optie die we vinden als we gasten hebben, is onze zelfgemaakte chai. Het toevoegen van een deel van onze vers gemengde gel aan een kopje chai is een schot in de roos.

Onze pittige chai met zeewier was tot nu toe een geheim. Daarom delen we graag met u hoe we onze Irish Moss Tea maken .

Wat zijn de voordelen van zeewier?

Zeewier zoals Irish Moss brengt een reeks voordelen op tafel. Het mooie is dat velen van ons gemakkelijk verbeteringen in onze kwaliteit van leven kunnen zien door deze eenvoudig aan onze routine toe te voegen.

Als alkalische voedselbron kunnen ze het lichaam helpen de pH-balans te verbeteren. Er zijn veel onderzoekers die hebben vastgesteld dat een alkalisch dieet gunstig is voor een goede gezondheid en dat dit misschien wel de sleutel is om een ​​reeks medische problemen aan te pakken waarmee we momenteel worden geconfronteerd.

Er is interessant onderzoek uitgevoerd dat suggereert dat bepaalde zeewieren die Fucoxanthin bevatten, positieve tekenen hebben getoond ter ondersteuning van een gezonder functionerend spijsverteringssysteem.

De bevindingen van het onderzoek van een Japans team geven aan dat  fucoxanthine het lichaam ervan weerhoudt ongewenste vetten op te nemen . Dit kan geweldig nieuws zijn voor mensen die worstelen met afvallen of op gewicht blijven .

Voor enkele lekkere sappen waaraan u Irish Moss Seaweed kunt toevoegen, bekijkt u 5 van onze favoriete sappen voor gewichtsverlies en geeft u een opsomming van wat volgens ons het beste recept voor sap voor gewichtsverlies eruit ziet.

Dokter Sebi was lange tijd voorstander van vasten en het eten van een plantaardig dieet en pleitte ook voor het introduceren van zeemos in het dieet.

Hoewel er niets bekend is over zijn kennis van Fucoxanthin, toonde hij op 80-jarige leeftijd aan hoeveel verschil dit voor zijn gezondheid had gemaakt toen hij op een stevige vloer voor een groot publiek op zijn knieën viel.

Zo’n vertoning zou normaal gesproken een persoon van 80 jaar achterlaten met uitgebreide schade aan hun knieën. Zo erg zelfs dat ze hoogstwaarschijnlijk niet meer kunnen opstaan. Maar dokter Sebi sprong overeind alsof er niets was gebeurd.

Maar het is niet alleen Fucoxanthin dat helpt bij een goede darmgezondheid. Irish Moss helpt een aantal factoren bij de spijsvertering te ondersteunen die een goede darmfunctie bevorderen. Een interessant punt is de prebiotische functie die het kan vervullen bij het leveren van een voedselbron voor uw darmbacteriën.

Dit komt allemaal door de polysacchariden met lange keten die in sommige zeewieren worden aangetroffen. Zonder een goede bron van darmvoedsel zal de gastro-intestinale microbiota uw spijsverteringssysteem inschakelen en allerlei complicaties veroorzaken.

Interessant is dat het Lisa Nicole (Left Eye) Lopes was die Doctor Sebi crediteerde met zijn kennis over Irish Moss Seaweed toen hij door haar een Irish Moss-drankje kreeg tijdens een hechtingsmoment dat ze deelden terwijl ze met hem vastte.

Lisa sprak in het openbaar over haar overtuigingen over de voordelen van vasten met dit zeewier. Het waren deze opvattingen die Sebi omarmde en vervolgens zijn eigen maakte. Er zijn tal van voordelen die kunnen worden gevonden bij het vasten op zeewier. De sleutel is om een proces te volgen dat het je gemakkelijker zal maken , vooral als het je eerste keer is.

Ik merk dat het breken van het vasten met een Irish Moss-smoothie me helpt om over een bepaalde periode terug te gaan naar verkocht voedsel. Het centraal houden van het Irish Moss zeewier is erg belangrijk voor mij.

Een piek in interesse in dit zeewier, en de boodschap van Dr. Sebi werd gezien met de rapporten achter de opnames van Nipsey Hussle in 2019. Als gevolg hiervan was er ook een piek in het aantal mensen dat in hechtenis keek bij de dood van Doctor Sebi en wat zijn benadering van gezondheid betekende.

Een trieste gebeurtenis, maar een die mensen wakker heeft gemaakt en steeds meer interesse krijgt om weer te leren over gezondheid en voeding.

Iers Hoe zeewier een goede geestelijke gezondheid ondersteunt

In plaats van 92 verschillende mineralen te bevatten die het lichaam nodig heeft voor een  gezond functionerend lichaam, is Irish Moss zeewier toegeschreven aan het ondersteunen van gezonde hersenactiviteit en cognitief functioneren.

Onderzoekers zijn zelfs zover gegaan dat door een betrouwbare jodiumtoevoer te hebben , aandoeningen die verband houden met geestelijke gezondheid, zoals angst en depressie, kunnen worden verminderd.

Houd er rekening mee dat zeewier, als natuurlijke bron van jodium, niet consistent is. Het zal fluctueren in het jodiumgehalte van (niet-vasculaire) plant tot plant.

Er is een overvloed aan anekdotisch bewijs dat suggereert dat het regelmatig eten van zeewier kan helpen bij gezonde lichaamsfuncties . Dit alleen begrijpen we, is niet genoeg om in de ogen van iedereen overtuigend te zijn, en er zijn uitgebreide studies over het onderwerp gedaan, maar er zijn er nog meer nodig.

In feite zijn studies voltooid door de Universiteit van Newcastle, de British Thyroid Association en chemici en onderzoekers van de Hokkaido University, om er maar een paar te noemen, naar de verschillende effecten die zeewier heeft op de gezondheid.

De verbanden tussen eten en humeur zijn niet oppervlakkig. Als je kijkt naar de verschillende soorten conserveringsmiddelen en additieven die in voedsel worden gebruikt, hebben de chemische reacties die deze in het lichaam genereren meer invloed dan alleen je gewicht.

Je bent wat je eet en we hebben een aantal artikelen over Detox en Cure die de gevaren benadrukken die sommige additieven en conserveermiddelen opleveren. Deze zijn te vinden in onze Healthier Gut- sectie.

Door deze te verwijderen en te vervangen door een consistente bron van volwaardige voedingsmiddelen, zoals Irish Moss Seaweed en ander biologisch voedsel, zorgt u ervoor dat u een betrouwbare toevoer van noodzakelijke voedingsstoffen krijgt. Enkele van de vitamines en mineralen die helpen bij het ondersteunen van een effectieve hersenfunctie die wordt aangetroffen in Irish Moss Seaweed zijn:

 • Calcium
 • Natrium
 • Zink
 • Ijzer
 • Koper
 • Magnesium
 • Omega-3 vetzuren
 • Vitamine B
 • Vitamine C en
 • Vitamine D

Elementen gevonden bij laboratoriumanalyse van een typisch monster van Irish Moss bevatten ook sporenelementen van:

 • Beryllium
 • Chroom
 • Mangaan
 • Kobalt
 • Zirkonium
 • Niobium
 • Ruthenium
 • Rhodium
 • Zilver
 • Antimoon
 • Jodium
 • Cesium
 • Barium
 • Lanthaan
 • Cerium

Rijke Omega 3-vetzuren blijken de gezondheid van de hersenen te ondersteunen. Bronnen van voedingsrijk zeewier die Omega 3-vetzuren bevatten, zijn het beste afkomstig van biologische.

Om deze vetzuren onvervalst en intact te laten zijn, is het het beste om een ​​leverancier van zeewier te vinden die niet is behandeld met chemicaliën, gebakken of verwerkt. De voordelen van het eten van gedroogd zeewierwegen veel zwaarder dan verwerkt zeewier of supplementen.

Ons zeewier is van de hoogste kwaliteit en wordt ethisch geproduceerd door verantwoordelijke zeewierboeren die geen schadelijke chemicaliën of meststoffen gebruiken in hun teelt- of verwerkingspraktijken.

Irish Moss Zeewier en zwangerschap

De gezondheidsvoordelen van het hebben van zeewier terwijl u zwanger bent, moeten zorgvuldig worden overwogen.

Sommige mineralen, hoewel ze uiterst belangrijk zijn voor de groei en ontwikkeling van uw baby, moeten met zorg worden behandeld . Te veel van één ding kan net zo gemakkelijk complicaties veroorzaken als te weinig van iets anders dat ook belangrijk is.

Irish Moss-zeewier heeft een overvloed aan mineralen en vitamines die een gezonde zwangerschap kunnen ondersteunen en uw baby veel van de voedingsstoffen geven die het nodig heeft om volledig te ontwikkelen.

Het is gebleken dat het vrouwen helpt in een aantal stadia van hun zwangerschap, waaronder:

 • De benodigde voedingsstoffen leveren om de ontwikkeling van de baby te ondersteunen
 • Ondersteuning van een goede spijsvertering en vermindering van darmproblemen voor de moeder
 • Voorkomen dat schildklierdisfunctie door hormoonproductie beter wordt ondersteund
 • Het verminderen van het optreden van spieren en gewrichten en pijn die kan optreden als de baby de broodnodige voedingsstoffen uit het lichaam van de moeder opneemt, en
 • Verbetering van het vermogen van de moeder om effectiever borstvoeding te geven door de natuurlijke melkproductie te helpen vergroten

Er zijn veel meer voordelen aan het opnemen van zeewier tijdens uw zwangerschap dan de hier vermelde.

We raden u ten zeerste aan om met uw arts of diëtist te spreken voordat u wijzigingen aanbrengt in een plan of dieet dat u mogelijk al volgt.

De gezondheid van uzelf en uw baby moet voorop staan ​​voordat u ervoor kiest om een ​​bepaald zeewier een onderdeel van uw dieet te maken.

Een holistische benadering volgen

Ik kan me lang geleden herinneren dat een vriend die studeerde om een ​​natuurgeneeskundige te worden, me eraan herinnerde dat gezond kijken niet alleen gaat over wat je op je huid legt.

Haar punt was dat er rekening moest worden gehouden met een uitgebalanceerd dieet en de juiste bronnen van vitamines en mineralen. Ze sprak ook uitgebreid over de voordelen van  alkalisch voedsel .

In de woorden van wijsheid die ze met mij deelde, was er een andere subtiele dimensie die ik destijds niet had opgepikt. Wat we consumeren is belangrijk, maar onze algehele toestand op dat moment is net zo belangrijk, zo niet belangrijker.

Terugkomend op een eerder gemaakt punt over het verband tussen stemming en eten, was hier iets belangrijks. Alkalisering van uw gedachten, emoties en energie.

Dit kan eenvoudig worden gedaan met andere gratis therapieën zoals:

Het is begrijpelijk dat dit slechts enkele van de verschillende manieren zijn waarop je jezelf kunt balanceren, maar wat hebben ze te maken met zeewier? Alles!

Als je je Irish Moss bereidt zoals we suggereren , is het niet gaar en heeft het alle mogelijke energetische eigenschappen die nodig zijn om je lichaam te voeden, zowel fysiek als energiek.

Zeewier is een voedsel met een hoge trilling dat meer voor je kan doen als het rauw is en niet gekookt of geroosterd.

Als je je lichaam geeft wat het zowel qua voedingswaarde als energetisch nodig heeft, zul je een dramatisch verschil merken in vergelijking met wanneer je dat niet doet.

Veel mensen merken een verschuiving in bewustzijn en een bewustwording van dit begrip. Als een zeer vibrerend voedsel ondersteunt Irish Moss zeewier het kunnen nemen van stappen in de richting van een rauw plantaardig dieet en een hoger bewustzijnsniveau.

Irish Moss Zeewier als preventieve maatregel

Ik geloof dat het lichaam alles heeft wat het nodig heeft om zichzelf te genezen van ziekte, onder de juiste omstandigheden. Alles wat hier tot nu toe wordt genoemd, gaat over congruent zijn met je ware zelf.

Van het maken van keuzes om redenen die voor u belangrijk zijn, tot gewoon goed eten, sporten of een time-out nemen. Het maakt allemaal uit wat je innerlijke en uiterlijke bestaan ​​beïnvloedt.

Preventieve maatregelen in de gezondheidszorg zijn naar mijn mening effectiever dan behandeling met voorgeschreven medicatie.

Gezien mijn geloofsfundament, beïnvloed door de leer van mijn grootmoeder, geloof ik dat er meer natuurlijke remedies zijn voor aandoeningen op deze planeet dan we momenteel begrijpen.

Naarmate we meer leren over oceaanteelt en het verantwoord oogsten van gewassen uit de zee, zullen we ontdekken dat we een geheel nieuwe wereld van gezondheid en welzijn ontsluiten.

Zeewier als volwaardig voedsel kan wonderen verrichten door je lichaam te ondersteunen op manieren die je misschien nog nooit eerder hebt opgemerkt.

Als bron van kaliumchloride (CIK) helpt Irish Moss zeewier om slijm af te breken en slijm en catarree op te lossen, wat helpt bij het verminderen van ontstekingen in het slijmvlies.

Als u lijdt aan congestie, is Irish Moss een zeer effectief natuurlijk slijmoplossend middel.

Het combineren van Irish Moss Seaweed met andere zeewieren

Irish Moss kan worden gecombineerd met andere soorten zeewier om te werken als onderdeel van een voedingsrijke strategie voor een betere gezondheid. Meestal wordt zeemos gecombineerd met Bladderwrack .

Bladderwrack ( Fucus Vesiculosus ) zou de resterende 10 mineralen bevatten die Irish Moss Seaweed niet bevat. Dus in combinatie zijn deze twee blijkbaar in staat om de volledige 102 mineralen in het menselijk lichaam af te geven.

Dat is krachtig en indrukwekkend! Irish Moss is niet beperkt tot combinatie met Bladderwarck, het is ook heel gemakkelijk te combineren met andere zeewieren zoals:

 • Dulse
 • Eendenvoet (Gracilaria Veleroae)
 • Noch ik
 • Zee druiven, en
 • Kelp

Het gebruik van verschillende zeewieren als onderdeel van uw routine na de training kan u helpen de benodigde mineralen en vitamines terug in uw lichaam te krijgen op een manier die ze kan opnemen.

Vergeet niet ervoor te zorgen dat u ook een bron van vitamine C gebruikt om de opname van mineralen te helpen.

Irish Moss Zeewier voor een jonger uitziende huid

Hoewel we nog steeds dicht bij het onderwerp baby’s zijn, lijkt het gepast om erop te wijzen dat velen van ons op zoek zijn naar een jonger uitziende huid.

Irish Moss Seaweed is een bron van collageen dat meer dan alleen veganisten aankruist .

Het feit dat dit een plantaardige bron is van collageen terzijde, deze specifieke bron van collageen kan effectiever in het lichaam worden opgenomen dan welk dierlijk collageen dan ook.

Er geweldig uitzien hoeft niet langer schadelijk te zijn voor dieren of de planeet.

Als hoogwaardige bron van collageen type 1 en collageen type 3 is zeewier door velen gebruikt om verbluffende resultaten te bereiken, waaronder:

 • Natuurlijke productie van collageen stimuleren
 • Ondersteuning van het elastine van de huid door natuurlijke verdikking en vermindering van de afbraaksnelheid
 • Verbetering van hydratatie en verjonging
 • Het verminderen van de verschijning van diepe rimpels en het gladstrijken van fijne lijntjes , en
 • Je huidskleur verbeteren

Na het gebruik van een zalfzalf op een verdacht uitziende plek, behandelde ik het gebied plaatselijk met Irish Moss Gel en merkte ik meer op dan alleen een snel herstel.

Er waren merkbare verbeteringen in huidskleur en stevigheid. Deze plaatselijke behandeling was niets meer dan gedroogd Iers mos dat was doorweekt, gewassen en tot een gel was vermengd.

Geen conserveringsmiddelen of chemicaliën gebruikt, alleen zeewier en gefilterd alkalisch water.

Zeewier: een veganistische bron van collageen

Zich ervan bewust zijn dat naarmate we ouder worden de effecten van ouderdom zich aan ons bekend beginnen te maken, is niet iets waar we echt naar uitkijken.

Nu heb ik het niet alleen over de zichtbare effecten van ouder lijken, maar over de fysieke effecten van progressieve biologische achteruitgang. Sorry dat ik er zo klinisch over klink, maar dat is precies waar we mee bezig zijn, levende organische wezens.

Naarmate we ouder worden, reproduceren onze cellen doorgaans veel langzamer en minder effectief. We verliezen bepaalde helende vermogens die we hadden toen we jonger waren.

Dit is normaal gesproken in veel gevallen het gevolg van voedings- en levensstijlkeuzes. Naarmate meer en meer mensen overgaan om veganist te worden, komen er nieuwere uitdagingen bij het vinden van bepaalde dingen die nodig zijn in elk dieet.

Zoiets is collageen. Je fit voelen en er jonger uitzien, hoeft niet iets te zijn dat we nastreven ter afschrikking van de planeet, of enige levende wezens erop.

Bij Detox en Cure zijn we toegewijd aan het ondersteunen van teeltpraktijken die milieuvriendelijk, gemeenschapsgericht en dierproefvrij zijn. Een veganistische bron van collageen is geen mythe en je kunt je goed voelen over waar het vandaan komt.

Het maken van uw eigen organische mariene collageengel van zeewier is gemakkelijk te doen en kan zonder vervelende toevoegingen door uw huid worden opgenomen.

Dit moet de meest efficiënte methode zijn om collageen ooit op uw huid af te geven!

We gebruiken al een tijdje zeewier om onze eigen gel te maken en ik gebruik dit elke avond. Bij consistent gebruik ziet u verbluffende resultaten zoals:

 • Het collageengehalte in uw huid wordt op natuurlijke wijze gestimuleerd
 • Een jonger uitziende huid die verjongd en gehydrateerd is
 • Verminderde verschijning van rimpels en fijne lijntjes, en
 • Verbeterde teint, textuur en huidskleur

FireShot Capture 205 - Irish Moss Zeewier; Wat zijn de voordelen_ - Detox & Cure - detoxandcure.com

Het versnellen van de verjonging en vernieuwing van de jeugdige schoonheid van uw huid mogelijk door Iers zeewier een vast onderdeel van uw dag te maken. In de hierboven getoonde Instagram-berichten zie je een voor en na vergelijking van de effecten van Irish Moss Gel op mijn huid.

Geen van deze afbeeldingen is gefotoshopt om rimpels of fijne lijntjes te verwijderen. Dit komt allemaal door elke dag Irish Moss te drinken en te eten en het elke avond topisch toe te passen.

www.detoxandcure.com - Irish Moss Seaweed Collagen For Vegans Skin Info graphic

Deze resultaten zijn behaald door de hoge concentratie natuurlijk collageen in het zeewier. De hoeveelheid collageen type één en collageen type drie in Irish Moss is krachtig.

Je lichaam in goede conditie houden door een betrouwbare bron van collageen op te nemen, is niets minder dan gunstig.

Een zeer bekend eiwit, collageen wordt al geruime tijd erkend in de gezondheids- en cosmetica-industrie.

De meeste van deze collageenbronnen zijn echter afkomstig van runderen (runderen) . Waar andere bronnen van collageen zijn nagestreefd, zijn deze gevonden in tarwe, wat niet geweldig is als je last hebt van allergische reacties op gluten en van vis.

Zeewier is niets minder dan een indrukwekkende collageenbron voor veganisten. En aangezien het een zeegroente is die in korte tijd uitgroeit tot een oogstbare omvang, is het een betrouwbaar en hernieuwbaar gewas.

Het groeit gemakkelijk in overvloed zonder menselijke tussenkomst, het draagt ​​veel bij aan het ondersteunen van gezondere oceanen.

Waarom je Irish Moss Gel nodig hebt

Meestal maakt collageen ongeveer 75% uit van de basisstructuur van uw huid , en wanneer de collageenspiegels beginnen te dalen, komt dit tot uiting in fijne lijntjes en rimpels.

Er wordt geschat dat collageen elk jaar met ongeveer 1,5% tot 2% verslechtert zodra u de leeftijd van 25 jaar heeft overschreden.

Toen we kleine kinderen waren, waren we gezegend met een van nature overvloedige toevoer van collageen type 3 in ons lichaam. Nu weet je waarom baby’s en kleine kinderen niet bedekt zijn met fijne lijntjes en rimpels zoals mensen die ouder zijn.

Naarmate je ouder wordt, vertraagt ​​het vermogen van je lichaam om te genezen en te herstellen, begint het groeien te vertragen en begint het collageengehalte te dalen.

Toen u jonger was, bevatte uw huid vroeger hogere niveaus van collageen type 3, maar dit begon af te nemen met de leeftijd.

Ergens in je vroege tienerjaren was er een biologische verschuiving die plaatsvond waarbij je lichaam overging van het produceren van collageen type 3 naar het produceren van collageen type 1.

Tot u de leeftijd van ongeveer 25 jaar bereikt, nemen de collageen type 1-niveaus doorgaans toe in uw lichaam.

Op de leeftijd van 25 jaar bereikt uw huid haar natuurlijke pieksterkte. Vanaf daar beginnen de niveaus van collageen type 1 te dalen naarmate de natuurlijke achteruitgang plaatsvindt.

Door Irish Moss Seaweed te nemen, voeg je actief collageen toe aan je lichaam. Dit helpt je huid door een basis te bieden voor een betere verdeling van de elastine, waardoor je er jonger uitziet.

Het geïntroduceerde collageen helpt ook de vernieuwing en synthese van collageenvezels in de dermis te stimuleren.

Dit zeewier heeft een hoog volume aan natuurlijk voorkomend plantaardig collageen dat geschikt is voor veganisten. Dit is essentieel om niet alleen de gezondheid van de huid te ondersteunen, maar ook de gezondheid van organen, botten, bindweefsel, haar en meer.

Jongere-Huid-met-Vegan-Collagen-Sources-Connective-Tissue-and-Bone-Infographic-www.detoxandcure.com

omgezet vanuit deze bron: https://detoxandcure.com/articles/irish-moss-seaweed/