HE SHOU WU WORTEL

heshouwu webpage

He Shou Wu is een van de meest populaire, tonifiërende kruiden waarnaar verwezen wordt in Aziatische kruidkunde. Het deelt de positie van primaire essentiële (Jing) tonic in de Chinese kruidkunde met Lycium vruchten (Goji bessen). He Shou Wu is onovertroffen in zijn kwaliteit om aan de lichaamscellen, via het nier-systeem, diepe, oerenergie (Jing, essentie) te leveren.

He Shou Wu voorziet het lichaam van een fundamentele basisreserve. Het wordt algemeen gebruikt in Chinese kruidentonics als een middel dat vroegtijdig verouderen tegengaat, door middel van stimulering van de lever- en nierfuncties de vitale Jing essentie versterkt, evenals het bloed, de spieren en de botten.

He Shou Wu is een van de meest belangrijke ‘adaptogenic herbs’. Dit soort kruiden helpt de balans in ons lichaam te herstellen in stress situaties. Dit kan zowel fysieke (intensieve training, fysiek zware baan, druk leven) als mentale stress (deadlines, werkdruk, onzekerheid) zijn.
Daarnaast heeft He Shou Wu een positief effect op de haargroei en behoud van de haarkleur. In het Chinees betekent He Shou Wu head full of black hair.

Naast de positieve werking op jeugdigheid van het lichaam heeft He Shou Wu veel gezondheidsvoordelen, o.a.:

Verhoogd SOD, sterk anti-oxidant

Versterkt het immuunsysteem en remt het verouderingsproces

Houd de lever en de nieren in conditie

Beschermt en sterkt de bloedvaten

Beschermt tegen schadelijke vrije radicalen uit UV-straling

Vergroot het hart-long volume (verbetert de conditie) en verlaagt cholesterol

Verlaagt het risico op kanker

Vermindert jeuk, eczeem en droge huid

Verbetert de functie van de eierstokken en verhoogd het aantal gezonde spermacellen

Verlaagt bloedsuikerspiegel

He Shou Wu is een kruid dat de lever beschermt tegen schade door giftige stoffen, chemicaliën, pesticidenalcohol en drugs. Het versterkt de functie van de lever en de gal doordat het galvorming stimuleert. Door gal gaat de lever beter werken. Het vermindert darmirritatie en constipatie door uitdroging. He shou wu verlaagt de bloeddruk waardoor het een goeds ondersteunend middel is voor mensen met suikerziekte. Daarnaast voorkomt het dat cholesterol in het bloed gaat oxideren. Hierdoor is het een goed middel tegen aderverkalking. De bloedscirculatie in de hersenen wordt eveneens verbeterd waardoor het een positieve werking heeft bij duizeligheid. Andere ziekten van het bloed die met gebruik van ho shou wu behandeld kunnen worden zijn anemie en tinnitus.
Monoamine-oxidase is een proces in de hersenen wat tot veroudering leidt. He Shou Wu remt dit proces af. Het verhoogt het energieniveau in de mens en zorgt er eveneens voor dat men meer stressbestendig is. Bij slapeloosheid en zenuwuitputting is het een veel ingezet middel. Het is een tonicum, een aansterkend middel voor oudere mensen en voor hen die net een operatie achter de rug hebben. Daarnaast is het een middel dat het geheugen verbetert. Mogelijk is het een goed middel bij de ziekte van Alzheimer en bij Parkinson. Het versterkt de werking van de hersenen in het algemeen.
Omdat He Shou Wu een adaptogeen en antioxidant is, werkt het weerstandsverhogend. He Shou Wu kan worden gezien als een preventief middel tegen kanker. Het activeert de T-cellen en macrofagen, die beide een belangrijke rol spelen in ons immuunsysteem. De afscheiding van de hormonen in de bijnieren en de schildklier wordt versterkt.
He Shou Wu is een tonicum voor de seksorganen. Het wordt ingezet bij een lage potentie, laag spermagehalte, onvruchtbaarheid, overgangsperikelen en bij zwakke nieren. Wie aan nierzwakte leidt, leidt vaak ook aan laag libido, vervroegd grijs haar krijgen, zwakke knieën en slecht zicht.

He Shou Wu kan perfect gebruikt worden als spagyriek elixer wat enorm potent is en een van de beste manieren om een holistisch en sterk extract te maken.

De geschiedenis van He Shou Wu ( Google translate )

De wetenschap van He Shou Wu ( Google translate )

voor meer info kunt u het contact form invullen

He Shou Wu kan niet langdurig gebruikt worden in rauwe onbewerkte vorm daarom is het beter een elixir extract te gebruiken. He Shou Wu bevordert de stoelgang maar als het te lang wordt ingenomen, wordt de stoelgang moeilijker als er wordt gestopt met het gebruik van deze geneeskrachtige plant. Vanwege mogelijke interacties kan dit kruid niet gebruikt worden door mensen die statines, tetracycline of acetaminofen gebruiken.

One thought on “HE SHOU WU WORTEL

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s