ASTRAGALUS ( vlezige hokjespeul )

astragalus

Astragalus membranaceus ook wel vlezige hokjespeul is een geneeskrachtig kruid dat al eeuwen gebruikt wordt in de traditionele Chinese geneeskunde o.a. in gevallen van zwakte, lage uithoudingsvermogen en immuundeficiëntie.
Astragalus membranaceus is een van de bijna 2000 soorten in de Astragalus geslachten. Deze planten behoren tot de peulvruchtenfamilie.

Astragalus is een van de basiskruiden van de Chinese geneeskunde en een bestanddeel van bijna alle (weerstandverhogende) Chinese kruidenmengsels. In China gebruikt men het kruid Astragalus al meer dan 5000 jaar om het immuunsysteem te versterken en de afweer tegen ziektekiemen te verhogen. Het kruid wordt dan ook ‘Huang Chi’, ofwel levenskracht genoemd.

Als enkelvoudig kruid wordt het voornamelijk ingezet ter ondersteuning van de weerstand, met name bij chronische luchtwegproblemen, ter verbetering van de aanmaak en activiteit van zaadcellen bij de man en bij algemene zwakte en verminderde vitaliteit.

De Westerse wetenschap verdiepte zich in dit kruid en ontdekte dat het naast een positieve invloed op de weerstand ook nog meerdere gezondheidsvoordelen heeft, o.a.:

Sterk levontgiftende werking

Herstellende en antivirale werking

Heeft een nier ontstekingremmende werking

Werkt vochtafdrijvend

Verhoogd het uithoudingsvermogen

Heeft versterkende eigenschappen voor de hartspier

Verlicht de bijwerkingen van de chemotherapie en versterkt de werking ervan

Verbetert metabolisme

Verlaagd zuurtegraad van de maag

Stimuleert de aanmaak van de T-cellen

De wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat Astragalus de activiteit van witte bloedcellen en spermacellen met 146% verhoogt.

In China wordt op dit moment uitgebreid onderzoek gedaan naar het effect van suppletie met Astragalus aan kankerpatiënten, die met chemotherapie behandeld worden. Het kruid blijkt de werkzaamheid van Interleukin II enorm te kunnen versterken (tot 10x), waardoor de bijwerkingen aanmerkelijk verminderen en de dosering relatief laag kan blijven. Bovendien zorgt het kruid voor een betere weerstand van de patiënt.

Dr. G. Mavligit van het Texas Health Sciences Centre van de Universiteit van Houston in Amerika stelde vast dat door kanker beschadigde cellen van het immuunsysteem door het innemen van Astragalus kunnen herstellen. Vele soorten T-cellen, afkomstig uit beenmerg, milt, thymus, lymfeklieren en amandelen worden door het kruid gestimuleerd.

Astragalus kan goed ingezet worden bij problemen als gevolg van een verzwakt afweersysteem, met name ademhalingsproblemen, virale aandoeningen waaronder aids, onvruchtbaarheid, nierinfecties, leververgiftiging en in een aantal gevallen van kanker.

Astragalus is een van de kruiden waarvan is aangetoond dat deze de aanmaak en activiteit van zaadcellen kunnen bevorderen.

Het kan helpen om de beweeglijkheid van zaadcellen te vergroten. Een laboratoriumstudie toonde aan dat reeds in lage concentraties een extract van deze plant de beweeglijkheid van zaadcellen met 46% verhoogde.

Bij ratten beschermde toediening van Astragalus tegen de negatieve gevolgen van cadmium op het aantal en de kwaliteit van de zaadcellen.

Astragalus kan gebruikt worden als een tinctuur wat enorm potent als deze verkregen is dmv een dubbel extractie methode of nog sterker als spagyriek elixer wat enorm potent is en een van de beste manieren om een holistisch en sterk extract te maken.

voor meer info kunt u het contact form invullen

One thought on “ASTRAGALUS ( vlezige hokjespeul )

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s